user_mobilelogo
Tommie
Tommie
Zwemmen in Freibergsee, Oberstdorf, Duitsland
Timo
Timo
Zwemmen in boswachterij Dorst (NB)
Timo
Timo
Hallo hier ben ik
Tommie
Tommie
Even uitrusten
Tommie
Tommie
Geb: 16 december 1992 Overl: 10 april 2008
Ursus
Ursus
11 januari 2020
Ursus
Ursus
Geboren op 10 augustus 2014 en heeft in België en in Zeeland gewoond. Op dinsdag 30 juli 2019 is Ursus bij ons komen wonen.
Timo
Timo
Goed voor mijn tanden
Ursus
Ursus
11 januari 2020 Heidserpark in Heerlen
Timo
Timo
Schat zoeken in Boswachterij Dorst
Timo
Timo

01 interview 11 01 2020

GESCHREVEN DOOR: NICOLE STRATEN

IN DE RUBRIEK "EEN TWEEDE KANS" GEEFT NICOLE STRATEN EEN INKIJKJE IN HET LEVEN VAN HERPLAATSINGSHONDEN EN HUN NIEUWE BAASJES. HOE ZIJN DE HONDEN BIJ DE NIEUWEBAASJES TERECHT GEKOMEN EN HOE IS HET HEN SINDSDIEN VERGAAN?

In Heerlen wonen Kathrin en Paul Habets samen met hun Golden Ursus. Voor Ursus zijn Kathrin en Paul inmiddels zijn derde baasjes. Ursus is nu dolgelukkig en heeft eindelijk zijn gouden mandje gevonden.

Is Ursus jullie eerste Golden Retriever?

Ursus is onze derde Golden en we zijn als een blok in 1992 voor dit ras gevallen. In februari 2019 is onze vorige Golden Timo overleden en dit kwam als een donderslag bij heldere hemel. Hij heeft een heel kort ziekbed gehad en is bij ons thuis ingeslapen. We waren zo enorm verdrietig door dit grote verlies en hebben echt een periode van rouw gehad. We waren nog niet aan een nieuwe hond toe, omdat Timo nog steeds een prominente rol in ons hart had. Alles veranderde toen we in juli van dat jaar een bericht op Facebook lazen, waarin het trieste verhaal van Ursus werd beschreven. Ik kan het niet anders beschrijven, maar iets in ons zei: dit is jullie hond.

Hoe ging het verder?

Nadat we contact hadden gelegd met de tweede eigenaar van Ursus, is er een afspraak gemaakt om eens te gaan kijken. In eerste instantie had met name Kathrin nog enige twijfels, aangezien Ursus zou happen naar andere honden en niet met andere dieren samen zou kunnen zijn. We hebben toch besloten om te gaan kijken en zijn naar Zeeland gereden. Toen de voordeur openging, wisten we het eigenlijk al: Ursus stormde op ons af en begroette ons alsof we elkaar al jaren kenden. Tijdens ons bezoek is hij geen moment van Pauls zijde geweken en het was duidelijk dat hij ook voor ons had gekozen. Met name de klik met Paul was heel bijzonder en deze speciale band is altijd gebleven. Ursus is uiteraard ook dol op Kathrin, maar Paul is echt zijn baasje. We hebben hem diezelfde dag nog mee naar Heerlen genomen en we hebben er geen seconde spijt van gehad. De eerste ontmoeting was goud waard en we voelden dat we voor elkaar bestemd waren.

Wat was het verhaal van Ursus?

Ursus is in België geboren, is de eerste periode van zijn leven bij een jong echtpaar opgegroeid. We hebben het gevoel dat Ursus wel dingen zijn geleerd en we vermoeden dat hij met name met zijn baasje een goede band had. Toen er een kindje geboren werd, verhuisde Ursus naar de tuin en mocht hij niet meer binnen zijn. Hij had een buitenhok en leefde dus eigenlijk alleen in de tuin. Dit was geen houdbare situatie. Zijn tweede eigenaar heeft hem uit deze situatie gehaald en meegenomen, met de beste bedoelingen. In dit gezin waren er al kinderen, honden en een kat. Waarschijnlijk teveel prikkels voor Ursus en snel werd duidelijk dat dit ook geen ideale plek voor hem was. De tweede eigenaar heeft er alles aan gedaan om het wel te laten slagen, maar Ursus had rust nodig en dit vond hij niet in dit gezin. De eigenaar is toen op zoek gegaan naar een thuis voor Ursus waar hij wel zijn rust kon vinden.

Hoe gaat het nu met Ursus?

In het begin was hij soms een beetje opgewonden en druk. Hij leerde veel nieuwe dingen kennen en dat was soms wel spannend voor hem. De eerste tijd at hij alleen ’s nachts en dat vonden we uiteraard heel vreemd. Waarschijnlijk was de nacht een moment van rust voorhem en gelukkig eet hij nu gewoon overdag. Ursus voelde zich van dag één thuis bij ons en ligt inmiddels gezellig naast ons op de bank. Hij vindt het heerlijk om met zijn knuffels te spelen en geniet van elke wandeling. Ursus vindt mensen interessanter dan honden en begroet dan ook eerst de baasjes. Elke dag ontdekken we weer iets nieuws en dat maakt het zo mooi. Tijdens een van onze wandelingen heeft Ursus voor het eerst een kudde schapen gezien en zonder te aarzelen nam hij het werk over van de honden van de herder. De herder vond hem een natuurtalent. Inmiddels heeft hij ook water ontdekt en springt dan ook zo af en toe in de vijver. Het is een echte Golden!

Wat betekent Ursus voor jullie?

Wij zijn zo enorm blij met Ursus en hij betekent echt alles voor ons. Hij geeft zoveel liefde en hij hoort echt bij ons. Ursus is een lot uit de loterij!

02 interview 11 01 2020

Mijn drone hobby

Een website van Paul Habets over al zijn hobby's. Deze pagina gaat o.a. over mijn ervaringen met een drone.

Vakantie Wegwijzer

Als je op bezoek gaat naar Zuid-Limburg, Noord-Eifel, Vulkaaneifel of de Moezel dan vind je hier veel informatie om je voor te bereiden op de vakantie.